Styrketräning

En kombination av fasta maskiner, kabelmaskiner, hantlar och skivstänger.

Med genomtänkta och motiverade val försöker vi hålla nere antalet maskiner och den plats de tar i anspråk i lokalen, utan att för den delen inte tumma på övningarna eller den nytta man kan ha av closed chain movements. Vi har ett antal Matrix maskiner med viktmagasin, bra kvalitet och lätta att använda.

Kabelmaskiner finns då de är väldigt mångsidiga och en personlig favorit. En functional trainer och en dragmaskin (sittande rodd / lats-drag).

Skivstänger blir mer och mer populärt igen och vi kan idag erbjuda en bur för lyft samt en bänkpress- och en curl -bänk. Utöver det så finns det en mängd olika stänger och vikter, en bur samt en Smithmaskin.

Gruppträning

I nya lokaler så har vi bättre förutsättningar för detta och vi kommer under hösten att undersöka möjligheten att hålla gruppträning för större grupper. Vi hoppas kunna komplettera Björklinges redan stora utbud av gruppträning med det som kanske saknas idag.

All info om detta kommer att vara tydlig och väl synlig i receptionen när ni kommer och tränar och vi ska försöka engagera er så mycket som möjligt i processen så vi kan fylla så många pass som möjligt.

Cirkelträning

Detta ska vi försöka hålla en till två gånger i veckan dagtid, framförallt för seniorer men självklart är alla välkomna. Det är bra träning för att komma igång och röra sig om man blivit lite stel eller bara vill komma ut och träffa andra och jobba upp flåset. Avslutas ofta med kaffe i kafeterian!

Kondition

Vi valde att köpa in två maskiner av varje sort för att sen utvärdera vad som används och inte. Cykel, cross-trainer, roddmaskin och löpband. Vi har fått önskemål om en stakmaskin så där ska vi definitivt kika på om vi kan ersätta något som är mindre populärt. Glöm inte att säga till i receptionen om det är något ni saknar så ska vi se vad vi kan göra!

Återhämtning

Mindfulness, djupavslappning och balans.

För att må så bra som möjligt behöver vi ta hand om den mentala delen. Vi är gjorda för att ha balans mellan stress/påslag (sympatiska nervsystemet) och lugn, ro och återhämtning (parasympatiska nervsystemet).

Genom t ex djupavslappning kan vi hitta balans mellan de två systemen och lära oss att handskas med vardagens stress.

Med t ex djupavslappning, guidad meditation och  "mjuka" kroppsövningar kan man släppa på spänningar och få återhämtning.
Efter passen kan man stanna för kaffe, fika och samtal.

Föreläsningar och Utbildningar

Lär dig mer om fysisk aktivitet, hjärnan, sömn och stresshantering via våra kostnadsfria medlemsföreläsningar. Vi erbjuder även kurserna Sömnskola och Stresshantering för balans och ökat välmående till reducerad kostnad för våra medlemmar. Anmäl dig i receptionen eller via mail info@bjorklingetraningscenter.se

© Copyright Björklinge Träningscenter